Det er helt oplagt at kombinere udenlandsrejsen med en vinsmagnings tur, og derfor rejser mange til Sydeuropa, hvor de har et ideelt klima til vindyrkning. Det gælder især for Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien og Portugal, og også mange rejser til den portugisiske ø Madeira for at komme tæt på vindyrkningen, hvor man kan prøvesmage de forskellige sorter og udvælge sine favoritter samt knytte forbindelser i vinbranchen. Samtidigt kan man jo holde en normal afslapningsferie i skønne og luksuriøse omgivelser. Man kan finde rejser til Madeira hos Spies Rejser, som har mere end 20 forskellige hoteller at vælge imellem i alle prislejer.

 

Hvad kan man opleve på Madeira?

Madeira er efterhånden blevet en klassiker indenfor de populære turistdestinationer, idet mange vender tilbage for at holde ferie på øen, som har masser af muligheder for at give turisterne en perfekt ferie. Madeira kan byde på dels:

  • Luksushoteller
  • Masser af gode shopping steder i byerne især i Funchals mange små specialbutikker
  • Besøg seværdigheder på øen bl.a. Funchals katedral
  • Et pulserende natteliv med restauranter, bar og natklubber samt kasino
  • En helt fantastisk natur med bratte bjergskråninger og mageløse udsigter
  • En frodig natur med rislende bække
  • Masser af sportsaktiviteter såsom canyoning samt ridning på naturstier
  • Besøg en af de mange berømte vingårde

 

Hvilke vine er anbefalelsesværdige?

Når man rejser til Madeira for at holde ferie og man samtidig er vinkender, så må man ikke snyde sig selv for at besøge de store og kendte vingårde i området, og et af de mest interessante historiske steder på Madeira er familien Blandy´s vingård med vinproduktion, vinmuseum, vinsmagning mm, som har mere end 170.000 turister hvert år. Stedet ligger i et tidligere anneks til et smukt franciskanerkloster fra år 1600, og det består af en åben gårdsplads med porte ud til den idylliske gamle bydel i Funchal. Her har man på en stemningsfuld måde indrettet stedet med fyldte egetræsfade og har gammeldags vinbarer, så hele stedet her ånder af vinhistorie. Man føler sig sat tilbage i tiden. Den rige Blandy familie har siden 1840 produceret deres berømte kvalitets madeiravine ud fra samme opskrift i flere hundrede år. Denne type vine strækker sig over et bredt spektrum fra det knastørre til det sødmefyldte, og det er nemt at få smag for madeiravinen. Den kan også anvendes til dessertvin, idet vinen kan krydres med toner af vanille, eukalyptus, mandler, chokolade, kaffe, kanel eller helt andre krydderier. Så man kan roligt købe nogle flasker souvenirs med hjem fra rejsen, og disse vine kan sagtens holde sig. Et af madeiravinenes særlige kendetegn er nemlig, at denne vintage vin kan nemt holde sig i mindst 150 år uden at tage skade.