Navarra, der er et geografisk område af Nordspanien, der grænsdr op til Baskerlandet har i mange år mest været kendt for at producere glimrende rosévine. De seneste år er der dog sket en ret stor udvikling med hensyn til vinproduktionen i Navarra og området producere i dag nogle af de mest spændende nye spanske vine.

Smuk natur og storslået historie

Foruden glimrende rødvin byder Navarra også på noget ganske enestående natur og en spændende historie, der langt fra er identisk med resten af Spaniens. Navarra var nemlig et selvstændigt kongerige helt indtil 1870’erne. På grund af det lille bjerglands mangeårhundrer som selvstændigt kongerige, er der fyldt med borge og særprægede lokale skikke. Både kulturelt og lingvistisk er området delt mellem folk, der taler spansk og baskere. Navarra er også kendt for Fiestaer og den absolut mest kendte festival er uden tvivl tyreløbet i Pamplona, der oprindeligt blev berømt på grund af en Ernst Hemmingway roman.

 

 

Rødvin og rosévin fra Navarra

Som det blev nævnt indledningsvist er Navarra traditionelt mest kendt for rosévine (især billige rosévine), men der produceres flere og flere rene rødvine. De første druer man begyndte at lave rødvin på i Navarra (fra 1980’erne) var Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay og Tempranillo. De seneste år er der sket en yderligere eksperimenteren og fornyelse indenfor rødvin fra Navarre og druer som Mazuelo, Graciano og rose-druen Garnacha er nu i spil.

 

Lær mere om vin fra Navarra

Nedenfor kan du se en video fra youtube, der giver et mere nærgående kendskab til vin fra Navarra