Bulgarien er ikke særlig kendt på det internationale vinkort, hvilket egentligt er en skam, og forklaringen ligger nok i, at vinene ikke koster ret meget, så mange vinimportører fejlagtigt antager, at kvaliteten er meget lav på disse vine. Mange danskere rejser hvert år til Bulgarien på ferie til Sortehavet, som efterhånden er blevet Nordeuropas lokale Riviera, så det er jo oplagt samtidigt at smage lidt på de lokale vine, når man alligevel nyder en afslapningsferie i Bulgarien sammen med familien.

 

Hvorfor er Bulgarien et populært feriested?

Tallene fra rejsebranchen viser med al tydelighed, at rigtig mange rejser til Bulgarien hvert år på ferie, og forklaringen er temmelig åbenlys. Bulgarien ligger dels tæt på Danmark, så det er både hurtigt og billigt at komme hertil, og samtidig er klimaet skønt ligesom luksushotellerne og strandene, landet har en herlig uspoleret natur, og som rosinen i pølseenden er Bulgarien absolut det billigste land i Europa at holde ferie i, da alting er meget billigere her, end priserne vi kender fra vores hjemlande. De unge er vilde med at komme til Sunny Beach, hvor man ikke kan undgå at komme i feststemning efter en afslappet dag på hotellet, på stranden eller på indkøbsturen, da nattelivet er berømt og berygtet med de mange barer, natklubber, diskoteker og kasinoer, som med deres lave priser opfordrer folk til at gå amok. Man kan også besøge de andre badebyer langs Sortehavet, som alle kan tilbyde kilometervis af indbydende sandstrande, luksushoteller, spændende historiske seværdigheder samt et ufatteligt lavt prisniveau på alle varer. Det er nemt og hurtigt at komme hertil, da eksempelvis Sunweb er specialist i at tilbyde billige rejser til Bulgarien, og man kan blandt andet finde rejser for 4 personer i en uge til under 4.000 kr. med all inclusive. Dette betyder at det virkelig bliver en ferie i luksus, da man udelukkende kan koncentrere sig om at slappe af, idet der i forvejen er sørget for al transport med fly og bus direkte til hotellet, overnatninger og samtlige måltider inklusive snacks, is og drinks, så man kan nemt overskue ferieøkonomien på denne behagelige måde.

Hvilke vine bør man lede efter?

Vinproduktionen i Bulgarien blev omlagt efter Berlin-murens fald fra statsproduktion til privatisering, så de seneste 25 år er der virkelig tale om en gavnlig og effektiv udvikling. De bulgarske vinavlere forstod tidligt, at vinkendere foretrækker kendte velsmagende røde druer med en høj alkoholprocent såsom Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay, så derfor koncentrerede man sig om disse gode druer i produktionen. I dag kan Bulgarien hævde sig ved, at landet er verdens 5. største vineksportør, idet hele 85 % af vinproduktionen går til eksport. Man kan sagtens besøge de forskellige gårde, som i dag laver vin, og man kan smage deres unikke vine, og naturligvis kan man købe et par flasker med hjem samt måske aftale en regelmæssig leverance, hvis man får smag for de fine dråber. De typiske typer vin smager en del som de sydfranske rødvine fra Bordeaux området, hvor smagen tør men alligevel er blød og sød.