I denne guide kommer der en kort oversigt med forslag til en komplet menu til konfirmationsmad 2017, som beskriver tidens tendenser. På den måde er det inspiration og vejledning til, hvordan I kan afholde en perfekt konfirmationsmiddag, således der hverken mangler mad, vin, underholdning og oppyntning. Man kan eventuelt alliere sig med et professionelt cateringfirma med speciale i netop denne slags begivenheder, og man kan eventuelt kontakte Jespers Torvekøkken om konfirmationsmad 2017, da de har mange erfaringer med netop denne type arrangementer.

Fordele og ulemper ved cateringfirma

Det er en meget stor opgave at stå for en større konfirmationsmiddag, så derfor vælger de fleste at afholde arrangementet i passende selskabslokaler, da man sjældent har en stor stue til hele familien. Til mindre familier kan man dog alligevel godt finde plads i den store stue i huset, og uanset lokalerne, så vælger mange at få maden udefra et cateringfirma, da maden så er flot anrettet, velsmagende, lækker og nem at få serveret.

Man kan spare lidt penge ved at stå for arrangementet selv, men det tager masser af tid at købe ind og tilberede maden, så dette bør man også tage i betragtning, samt at man sjældent har så store gryder, skåle og fade til at servere til alle i familien på en gang. Et vigtigt argument til at vælge cateringfirmaet er, at man derved har meget mere tid i overskud til at nyde festen sammen med konfirmanden og de øvrige gæster.

Valg af vin og menu

Man kan spørge cateringfirmaet til råds om, hvilken vin der passer til de enkelte måltider, eller man kan spørge andre vinkendere som ekspedienter i en vinbutik. Menuen til konfirmationsmad 2017 består typisk af 3 retter mad samt kaffe, kage og ostebord. Man starter ofte med en forret, efterfulgt af hovedretten samt en dessertanretning. Der skal anvendes mange forskellige typer vine til hvert enkelt måltid, og generelt er det hvidvin til forretter med fisk og fjerkræ, mens der drikkes rødvin til hovedretterne.

Der hører dessertvin til desserten såsom sherry, kirsebærvin og portvin, mens man til kaffen oftest får en likør eller cognac. Man kan sammensætte retterne ud fra egne ønsker efter økonomi og smag, men man kan også vælge blandt de mange forskellige menuforslag.