Tenerife er en af De Kanariske Øer nær Spanien, og her valfarter turisterne til i stor stil, fordi man her kan nyde en herlig afslappende ferie i solrige og komfortable omgivelser. På Tenerife er der nemlig masser af luksuriøse hoteller langs de lange strande, og de fleste booker en charterferie med fly og hotel, hvor familien kan nyde en ferie med herligt klima, hvide strande og krystalblåt vand i naturskønne omgivelser.

Man kan ofte finde rigtig gode tilbud på rejser til Tenerife hos Spies Rejser, da dette rejsemål har været et af deres specialer i rigtig mange år. På den måde opnår Spies Rejser gode rabatter på de mange rejser, de arrangerer hvert år, og dette smitter jo af på kundernes priser. På deres hjemmeside kan man læse yderligere om de mange destinationer, priser og valg af hotel.

Hvis man samtidig sætter pris på en god flaske vin til maden, så bør man tage sig tid til at besøge de mange vingårde på Tenerife, hvor man både kan prøvesmage og købe vin med hjem. På den måde kan man opbygge et værdifuldt kontaktnet og måske få arrangeret import af vin fra Tenerife i fremtiden.

 

Karakteristika for vin på Tenerife

Man producerer rom, likører og mange andre slags vine overalt på De Kanariske Øer, og de er især kendte for at fremstille søde og stærke vine endda til meget lave priser. Både naboøerne Lanzarote og Gran Canaria producerer også vine, og man kan på flasken se, hvor vinen kommer fra. Den dominerende drue på Tenerife hedder listan negro, og den står for 90 % af produktionen. Den indeholder en utrolig sommeragtig duft af bær og rabarber, hvilket giver glimrende og velsmagende vine.

  • DO Abona er navnet på vinene fra Tenerife, og de fremstilles på øens sydlige del på meget højtliggende vinmarker. Tenerife er jo en vulkanø med høje bjerge, og man har med succes lavet gode vinmarker på et 2000 hektar stort område. Man fremstiller både hvidvine, rødvine samt rosévine, og man anvender især druerne Listán Blanco og Listán Negro. Det endelige resultat er gode og velsmagende vine, idet hvidvinene og rosévinene virker tørre, og de røde vine har et højt alkoholindhold.
  • DO Valle de Güímar fremstilles på nordvestsiden af Tenerife, og det er fortrinsvist produktion af hvidvine, og de er især karakteriseret ved en skarp frisk smag med en let frugtaroma. Hvidvinsdruerne hedder Listán Blanco, Gual, Malvasía, Vijariego Blanco, Verdello og Marmajuelo, og rødvinsdruerne er Listán Negro, Negramoll og Negra Común.
  • DO Valle de la Orotava stammer fra den nordøstlige del af Tenerife, og denne vulkanske jord med lerarter er gunstig for produktionen hvidvine, der nemt bliver frugtrige og forfriskende. De røde vine er unge og lette. Igen anvendes især druesorterne Listán Blanco og Listán Negro.
  • DO Ycoden-Daute-Isora er vin lavet på den nordvestlige del af Tenerife, og da vinmarkerne dyrkes lige fra den lave kyst op til de høje bjergsider, så kan der være ret store smagsforskelle på disse vine. Området er især kendt for den glimrende tørre rosado vin.

 

Oplevelser på Tenerife

Måske er ikke hele familien rede til at bruge hele tiden på vinsmagning, men så kan man også nyde vandsports aktiviteter langs kysten såsom dykning, vandscooter, vandski, windsurfing, kitesurfing. Man kan også tage en tur ud i naturen og nyde de mange plantearter og blomster på øen, og der findes også mange sjældne dyrearter, som man kan møde i de mange parker. En anden spændende oplevelse får man ved at tage en tur op i bjergene og se vulkanerne med den fantastiske udsigt.

Uanset hvad man foretager sig på ferien, så bør man også smage den lokale mad, da det kanariske køkken er spækket med friske og velsmagende grøntsager, frugter samt fisk og skaldyr. Man producerer mange oste på Tenerife, og f.eks. Majorero og Herreño kommer herfra.

Derudover kan man kan se delfiner og grindehvaler, opleve spændende museer, besøge Aqualand med sine mange små og store rutsjebaner samt besøge Loro Parque Zoo, som er en papegøjepark med verdens største samling papegøjer og verdens eneste pingvinland. Andre anbefalelsesværdige aktiviteter er et besøg i den lille landsby Pueblo Chico, som har en forlystelsespark for hele familien, og også middelalderslottet Castillo de San Miguel er en fantastisk oplevelse. Kort sagt, så er der altså masser af aktiviteter til alle på denne ø.