Selvom julen er snapsens fest, er vi mange, der ikke er så begejstrede for den stærke, bitre drik med høje procenter. Traditionen tro drikker man nemlig snaps under de danske julefrokoster, hvor man samles med familie, venner og kollegaer omkring en masse lækker julemad. Det betyder også, at der ryger noget alkohol indenbords, hvilket som oftest består i julebryg og snaps.

Er du imidlertid mere til vin? Og kunne du godt tænke dig at undgå snapsen og nyde et godt glas vin i stedet for, så læs med her, hvor du får et par tips til at finde en god vin, der egner sig til julemad.

Vælg din vin med omhu

Man går aldrig galt i byen med en Amarone eller Ripasso, der har en tilpas sødme, der kommer fra måden druerne er tørret på. Det er italienske rødvine, der egner sig rigtig godt til julemad, da de samtidig med at være søde også er lidt milde i det. Den californiske Zinfandel er også en fremragende vin, der kommer med forskellige aromaer som den pebrede cabernet, solbær eller et strejf af lakrids. Alle kan drikkes til julemad og er særligt velegnede til julefrokoster.
Når du skal vælge en vin med henblik på flæskestegen, kan en frisk hvidvin anbefales, da det går godt til denne type kød.
En anden populær vin, der egner sig godt til julemad er den tyske Riesling, som er en tør, let hvidvin med en saftig smag, blid sødme og friskhed.

Gør julefrokosten nemmere og få den leveret udefra

Når først vinen er valgt, gælder det maden. Har du ikke meget tid til overs eller orker du bare ikke at kokkerere et stort måltid til mange mennesker, så kan du med god samvittighed bestille din julefrokost fra Jespers Torvekøkken, der leverer den lækreste julemad ud af huset til gode priser. Her får du traditionelle juleretter med et moderne tvist leveret lige til døren.