Thailand er ikke et land, som folk normalt forbinder med vinproduktion, men i de seneste år er Thailand faktisk kommet på verdenskortet med både gode vine samt spiritus. Det er især vine fra Wang Nam Keow Winery, Siam Winery og Khao Yai Winery, som bliver eksporteret til Danmark og resten af verden. Thailand har nemlig et udmærket klima til at producere vin, idet mange vindistrikter ligger omkring 300 m over havets overflade, og på den måde opstår der en attraktiv temperaturforskel på omkring 20 grader mellem dag og nat, og dette er fordelagtigt til at holde på syren og friskheden i vinene. I Thailand har man ikke så mange problemer med insekter, som kan spolere vinhøsten, idet problemet er lidt større. Elefanter kan nemlig nemt forvilde sig ind i vinmarkerne, og da elefanterne er fredede, så kan man ikke gøre meget andet end at indhegne markerne forsvarligt, hvilket man så gør.

Hvordan er vine fra Thailand?

Ølbaronen i Thailand hedder Pirom, og han står bag den legendariske øl lokale Singha Beer, og på hans vingård fremstiller man vin af serien Pirom, der både laves til hvidvin og rødvin. Den røde Pirom vin er baseret på den spanske drue tempranillo, og vinen strutter af modne bløde frugter med en anelse orange smag. Dette er helt i ånden af de traditionelle vine fra tempranillo druerne, mens vinen er noget forskellig fra den spanske Rioja, idet Pirom vinen bevarer en let restsødme og et røget fadpræg, som ellers er markant for vine fra Sydafrika. De hvide vine er fremstillet af druer af sorten chenin blanc, der stammer fra den franske Loire dal. Smagen minder om melon, græs, pære og mineraler. Disse hvidvine virker friske i stilen, og de skal jo serveres køligt for at bevare den friske syre. Generelt har Thailand et sortiment af både rødvine, hvidvine, rosévine samt krydrede frugtvine. Denne slags vine er ideelle at servere til det krydrede thaimad, som også vinder indpas i den danske madkultur. Man kan med vine fra Thailand forvente en spændende smagsoplevelse, og vinene har en mere frugtagtig og sødere smag end de fleste andre vine.

Tag på eventyr til Thailand

Faktisk kan man jo tage på ferie til Thailand, hvis man både vil holde ferie under eksotiske himmelstrøg, samtidig med man vil nyde solen og de herlige strande i Thailand. En tur/retur til Thailand koster måske det dobbelte af en tur til Grækenland eller Spanien, men leveomkostningerne er væsentligt billigere i Thailand, så det endelige rejsebudget bliver nok det samme, uanset hvor man rejser hen på ferie. Man kan finde mange billige rejser til Thailand hos Spies Rejser, som er blandt de rejsebureauer med fleste destinationer til Thailand samt resten af verden. Det er nemt og hurtigt på deres hjemmeside at se destinationerne og deres tilbud på rejser. Når man først er kommet til Thailand, kan man jo nyde en billig lokal vin til lavpris, måske kan man besøge vindistrikterne og opnå værdifulde forbindelser og prøvesmagninger, og vinene kan i dag også købes i Danmark hos vinimportøren.