I en tid, hvor charterrejsen stadig nyder stor popularitet, kan der indimellem være behov for nytænkning, når det drejer sig om muligheden for at opleve noget nyt. Med en vinrejse får du alle muligheder for at kombinere din interesse for vin med en rejse ud af landet til varmere himmelstrøg. Uanset om du er elsker Bordeaux eller er mere vild med den italienske Primitivo, er der garanteret også en rejse, som passer til dig. Husk i øvrigt altid, at du skal drikke vand til vinen. Ikke blot nedsætter du risikoen for at dehydrere i varmen, men du sørger også for at få renset dine smagsløg.

Hvor skal rejsen gå hen?

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil udvide din horisont, skal du til at bruge tiden på at finde ud af, hvor rejsen skal gå hen. Det kan være, at du har lyst til at blive i Europa. Men her kan du også finde en lang række af forskellige destinationer. Det er altid et sikkert valg at tage til enten Italien eller Frankrig. Ikke er du her alene både sikker på at få velsmagende vin – du er i den grad også sikker på at få velsmagende mad. Men du kan også drage længere østpå til Makedonien eller andre af de gamle jugoslaviske stater, der alle præsterer fint, hvad angår både vin og mad. Her er tale om mere fremmedartede smage, men i bytte får du således også muligheden for at stifte bekendtskab med en ganske anderledes madkultur.

Forretningsrejser eller grupperejser

Flere og flere giver sig i kast med at tage på vinrejser. Det er faktisk også kommet dertil, at forretningsforbindelser bruger vinrejsen, som det bindeled, der skal til for at slutte en aftale. Og det giver god mening at anvende den positive stemning på den måde. Men du kan også sagtens tage på en grupperejse. Her skal du rejse sammen med en mindre gruppe af andre mennesker, og sammen skal I drage på eventyr og smage på egnens fine vine. Det er en god måde at møde ligesindede på, og det kan sagtens tænkes, at du eller I her vil møde mennesker, I også privat vil ses med, når I kommer hjem.

Rejs på egen hånd

Du kan naturligvis også rejse på egen hånd. Det er forskelligt, hvad folk foretrækker. Der findes eksempelvis vinrejser, hvor du kan indlogere dig på et vinslot og her næsten gøre, som du vil. Det er en god måde at rejse på, hvis du ønsker en høj grad af fleksibilitet, og du får en mulighed for ikke kun at beskæftige dig med rød- og hvidvin. Her kan du også selv tage på opdagelse i egnen og få en storslået naturoplevelse eller måske stifte bekendtskab med kulturelle oplevelser. I hvert fald er det helt op til dig selv, og netop den måde at rejse på tiltaler en stor del af de rejselystne.

Giv din kæreste en vinrejse i gave

En anden mulighed er, at du giver en vinrejse i gave. Det er en meget romantisk måde at rejse på, og du kan være helt sikker på, at din kæreste vil tage imod gaven med kyshånd. På den måde kan I sammen opleve en masse nyt, mens I på samme tid får en udsøgt mulighed for at smage på både vine og anden gastronomi.

Hvis du virkelig ønsker at gøre rejsen speciel, er der flere muligheder for at rejse til Sydamerika, hvor eksempelvis Chile er kendt for at producere rødvin af meget høj kvalitet. På den måde kommer I for alvor ud at rejse, og muligheden for at stifte bekendtskab med en særdeles fremmedartet kultur er til stede. Men det vigtigste er, at du gør dig nogle tanker om, hvad der ville passe bedst til jer. Når du har gjort det, kan du planlægge turen og overraske din kæreste med en flybillet, når I skal spise rundstykker søndag morgen.