Vinens værdi. Det er hvad jeg vil kalde skæringspunktet mellem pris og god smag. Alle og enhver kan gå på nettet og finde en Châteur Latour online, men problemet vil dog oftest være at betale for den. Det svære er at finde vinen som behager både pengepungen og smagsløgene. På foodandwine.com testede de seks vine i prisklasser spændende fra 70 kr til 1350 kr.

Er der forskel?

Testerne fandt hurtigt at det eneste pæne man kunne sige om den billigste vin, var at den var billig (70 kr). De kom dog med et tip. Hvis du vil maksimere din glæde, så find en billig vin du nyder. Køb 12 flasker og hver gang du hiver en frem, så vil det være som at finde en gammel ven frem. Den vil vokse på dig med tiden.

Der kom dog en positiv overraskelse, da en af eksperterne valgte en vin til 150kr som den bedste blandt de seks flasker. 150kr for en flaske vin kan dog stadig ikke ses som billigt mange steder i verden.

 

De dyreste vine

De dyrere vinflasker blev alle positivt vurderet, men så vil mange mene at prisen overgår smagen. Hvis du skal tage et råd med fra denne artikel, så vil det være det første. Find en billig vin du nyder, og bliv bekendt med den. Nyd den med venner, når du slapper af. Så vil den vokse på dig, og den vil have en helt særlig plads i dit hjem.