Nethandelen er eksploderet de senere år, og det betyder, at vi som forbrugere har adgang til et næsten uoverskueligt udvalg af varer. Næsten uanset hvilke produkttyper, der er tale, tvinges man til at vælge mellem et stort antal varianter, og de mange valg kan være både anstrengende og tidskrævende. Det gælder også på vin-området, hvor mere end 200 millioner flasker vin langes over disken hvert år.

Flere og flere vælger derfor at tegne abonnement på månedlig levering af udvalgte vine – såkaldt boksshopping. Læs med, og blive klogere på begrebet.

Bedre og billigere vine

Internationalt set hører danskerne til blandt de folkefærd, der har mest forstand på god vin og stiller høje krav. Det betyder, at udbuddet herhjemme ligger på et højt niveau generelt. Men som alle andre successer tiltrækker vinbranchen også profitjægere, som importerer og markedsfører mindre lødige produkter. Den slags gør det ekstra svært for os forbrugere, der typisk ikke er klædt på til at kunne foretage en dybdegående vurdering af druesorter og årstal.

Heldigvis sidder der mange eksperter derude, som bare venter på at få lov til at guide dig gennem junglen. Et godt eksempel er den nye vinklub Winefamly, der ganske enkelt støvsuger markedet for de vine, der giver det bedste forhold mellem pris og kvalitet. For et fast månedligt beløb på 75 kroner får du fri fragt og mulighed for at bestille præcis de vine, du kunne tænke dig – op til 24 flasker om måneden. Besparelsen pr. flaske er helt op til 60%, så allerede ved et månedligt forbrug på 2-3 flasker er abonnementet tjent hjem. Ud over besparelsen er den helt store fordel, at alle vine i sortimentet er godkendt af klubbens vin-eksperter, og du risikerer derfor ikke at få en dårlig vin på bordet. En anden fordel er naturligvis, at vinen leveres lige til døren.

Få overblik over abonnementsordningerne

I øjeblikket kommer der nye abonnementsordninger på næsten daglig basis, både når det gælder vin, øl, hundefoder, barbergrej og mange andre varetyper, og det kan være et lidt uoverskueligt marked. Heldigvis kommer portalen Boxshopper.dk dig til undsætning. Her samler man alle de bedste abonnementsordninger under én paraply, sorteret i kategorier og med gode beskrivelser og så videre.

Her kan du bestille Winefamly vin abonnoment, men du kan også bestille abonnementer på for eksempel madvarer og legetøj. Abonnementerne varierer en del, hvor hver udbyder har sine særlige fordele og specialiteter. Hos Winefamly er ordningen meget fleksibel, idet du selv vælger indholdet i den månedlige kasse. Andre udbydere kører med helt faste kasser, som for eksempel varierer efter årstiden eller andre parametre.

Om man er til det ene eller det andet, er lidt en smagssag. Selvfølgelig er det lækkert at kunne bestemme det hele selv, men det kræver på den anden side længere tids overvejelser, hver gang der bestilles, ligesom man kan være tilbøjelig til at holde sig til de sikre valg. I dag er der faktisk mange, der foretrækker abonnementsordninger, hvor det altid er spændende at åbne kassen og se, hvad leverandøren har fundet på. Et godt eksempel er abonnementsordninger med økologisk grønt, som varierer efter årstid og efter, hvilke fordelagtige indkøb udbyderen kan trække hjem på dine vegne.