Hvis man både elsker at stå på ski ned af høje bjerge samt besøge vindistrikter og smage de forskellige slags kvalitetsvine, så bør man tage på en skiferie til Les Deux Alpes, der ligger i området Rhône-Alpes i Frankrig, der tilbyder turisterne et rigt og varieret udvalg af oplevelser. I dette hjørne af Frankrig ligger Europas højeste bjerg Mont Blanc, og her møder man høje bjerge med imponerende smukke skisportssteder, men nærved i samme område findes de dybeste flodkløfter i Europa, hvor man ser Rhônedalens vindistrikter og delikatesser. De tre storbyer i området er Lyon, Grenoble og Saint Etienne, så her kan man stifte bekendtskab med storbypuls og international atmosfære.

Hvis man tilrettelægger en ferietur til Frankrig, så kan man enten flyve hertil og se de forskellige attraktioner, men de fleste tager bilen med, da man så nemmere kan komme rundt og opleve Frankrigs mange spændende vindistrikter men også skisportssteder, så man på 1-2 uger kan opleve begge interesser.

 

 

Kulturoplevelser i Rhône-Alpes

Regionen er temmelig stor, så man når nok ikke på en ferie at besøge alle steder her, så måske skulle man nøjes med at nyde en biltur hertil, hvor man dels får set den smukke natur med bjergene Savoie og Haute-Savoie samt de store søer omkring Annecy, mens man kan nyde den smukke Rhônedal med trøfler, oliven og god vin. Der produceres mange forskellige slags vine i Rhônedalen, der består af to meget forskellige typer vine nemlig en nordlig samt en sydlig type vin. De nordlige producerer disse typer: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray.

Mod syd fremstiller man meget af den ordinære Appellation Côtes du Rhône, men man fremstiller også Côtes du Rhône med bynavn på, og dette er finere vine, hvoraf de bedste er Cairanne, Rasteau, Sablet og Seguret. Man bør besøge nogle afdisse steder, elelr smage dem til et godt måltid mad fra det franske køkken. Man kan også nyde den kendte franske kultur, der er rig på oplevelser indenfor mange genrer såsom opera, teater og en masse museer for eksempel Modstandsmuseet i Lyon. Hvis man er vild med fransk fodbold, så er Saint-Étienne og Olympique Lyon nogle af de bedste hold i ligaen, så måske skulle man se en hjemmebanekamp. Nær byen Grenoble finder man de mange bjerge med skisportssteder, og Les Deux Alpes er ét af de største og bedste områder.

 

 

Skisport ved Les Deux Alpes

Mange vælger hjemmefra at sikre sig en perfekt skiferie, som er planlagt i detaljer, så der er styr på både overnatning, liftkort mm, og hos Sunweb kan man netop nu booke sin kør selv ferie til Les Deux Alpes, hvor man får indkvartering og liftkort med i prisen. Fordelen ved at tage på skiferie her er, at det er nemt og hyggeligt at køre til Frankrig i egen bil, især når man kan lave afstikkere undervejs på turen, så man kan besøge flere vindistrikter, samt tage flere flasker vin med hjem, når man har fundet nogle velsmagende vine. Man finder faktisk Europas største gletsjere ved skiområdet Les Deux Alpes, så her er høj snesikkerhed, og desuden findes her mere end 225 km pister samt hele 48 skilifte og gondoler, så man kan komme sikkert og nemt frem.

Byen La Grave ligger i tilknytning til Les Deux Alpes, og stedet er kendt for sine spektakulære off-piste nedkørsler på op mod 1.000 meter, men man bør være en erfaren skiløber, før man prøver dette. Derudover byder Les Deux Alpes på en stor funpark med bl.a. halfpipes, spine, diverse skihop og en boardercross med konkurrencer. Stedet er derfor meget charmerende med mindre landsbyer men med små butikker, hoteller og sidegader. Her findes naturligvis gode restauranter, caféer, pubber samt diskoteker, så nattelivet er underholdende for især de yngre skiløbere.