Når man alligevel skal på skiferie til Østrig sammen med vennerne eller familien, så bør man ved samme lejlighed besøge vinslottene i landet. Østriger nemlig et kendt vinland, hvor man i flere tusinde år har fremstillet fremragende vine. Men man skal naturligvis også nyde glæderne ved vintersporten, som bedst kan opleves på Østrigs mange kendte skisportssteder. Man kan enten selv køre i bil til Østrig og finde billige ferieboliger i ski resorterne, eller man kan flyve til Østrig på skiferie, og man kan finde et stort udvalg af billige skirejser til Østrig hos Sunweb, der netop har specialiseret sig i rejser med ski Østrig. Her kan man finde rejser ned til 500 kr. og opefter for ferieboliger i 8 dage for en helt familie, såfremt man selv kører i bil til Østrig.

 

Hvad kan man opleve på en skiferie til Østrig?

Østrig har landsdelen Tyrol, som er et herligt ferieland for hele familien. Her finder man mange aktiviteter for børn og voksne, storslået natur og udsigt, og mange vintersportssteder med muligheder for slalom, langrend, snowboarding, kælk, rulleskøjter, freestyling, skøjteløb, skiskoler, fitnesscentre, skibørnehaver, ferieparker, eventyrland og meget mere. Når man er færdig med ski aktiviteterne, så er der tradition for at tage på afterskiing, som er en afslappet tur gennem byen, hvor man enten tager på en kombineret sightseeing for at betragte naturen, shoppe eller hygge sig på caféerne og restauranterne, hvorefter man kan fortsætte i byens natteliv på barerne og natklubberne. Her er stemningen høj ligesom musikken, så her kan man feste med ligesindede og møde nye venner og få uforglemmelige minder med hjem. Men hvis du og andre i gruppen gerne vil på en ekstra ordinær sviptur for at prøvesmage østrigske vine, så bør I arrangere dette.

 

 

Fakta om vine fra Østrig

Østrig et anerkendt og velrenommeret vinland, idet landet har vundet international anerkendelse og en lang række fornemme priser for kvaliteten af deres vin. Produktionen af vin i Østriger en gammel og stolt tradition, som stadig finder sted i små enheder på vingårdene, og netop derfor findes der en enorm stor mangfoldighed blandt de mange individuelle vine, som er kendetegnet for Østrig. Østrigs vindistrikter ligger ved foden af alperne i den østlige del af landet, da man her finder de bedste betingelser for dyrkningen af vindruerne. Her findes optimale klima- og jordbundsforhold i denne ”Cool Climate”- zone med udprægede årstider og tydelige forskelle på dag- og nattemperaturer. Derfor udvikler østrigske vine en meget udpræget og frugtig aromaudvikling i sin smag. Den østrigske vinproduktion spænder derfor meget vidt, og man kan finde en let og tør hvidvin, en kraftig og fyldig rødvin, en sød højkvalitetsvin eller en perlende Sekt eller Frizzante vin. Primært er Østrig kendt for sin produktion af hvidvin og især druesorten Grüner Veltliner, der med sin friskhed og pebber-krydrede aroma er en fornem repræsentant for østrigsk vin. Måske kender du også til mærkerne Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller, Tramineren, Bourgogne sorterne Pinot Blanc, Pinor Gris, Chardonnay samt druerne Zierfandler og Rotgipfler. Men Østrig har nu også gode dessertvine samt rødvine i sit sortiment, og det er især druerne Blaue Zweigelt, der Blaufränkische og St. Laurent samt internationale varianter af Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon.