Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil investere i et vinkøleskab, så skal du selvfølgelig være klar over, at der er rigtig mange forskellige faktorer, der skal tages op til overvejelse i denne forbindelse. Du kan med fordel vælge at læse med nedenfor, hvor du kan læse mere om en række af de mest essentielle faktorer, der skal tages op til grundig overvejelse, inden du reelt set har dannet dig et godt grundlag, som du kan bruge til at lede efter det helt rette vinkøleskab for dit vedkommende. Det betyder selvfølgelig også, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge dit kommende vinkøleskab med den absolut største omhu, så du er sikker på, at du ender med at foretage et godt køb.

Hvor mange flasker skal du opbevare?

Du kommer selvfølgelig ikke udenom, at det er særdeles vigtigt, at du sørger for at tænke på skabets volumen, når du skal købe et nyt vinkøleskab. I denne forbindelse skal du sørge for at overveje, hvor mange flasker, du ønsker at kunne opbevare i dit vinskab. Det kan du bedst gøre ved at tænke over, hvor mange flasker, du typisk har derhjemme – det kan dog være en god idé, at du sørger for at lægge yderligere et par flasker til, så du dermed ikke skal frygte for at løbe tør for plads. Vinkøleskab kan fås i et væld af størrelser, hvilket du blandt andet kan se på www.wineandbarrels.com, hvorfor du ikke skal være bange for, at du ikke kan finde en størrelse, der matcher dine behov.

Opbevarings- eller vinkøleskab?

Det er også særdeles vigtigt, at du sørger for at tage stilling til, om du er på jagt efter et såkaldt opbevaringsskab eller du derimod leder efter et decideret vinkøleskab. Det lyder måske en kende underligt, men et opbevaringsskab vil oftest være til dig, der ønsker et skab, der kan tilgodese vinen, da du kan sætte det til en temperatur på 12 grader og en luftfugtighed på cirka 70%, hvorefter du kan være sikker på, at vinen er opbevaret korrekt. Et vinskab er derimod for dig, der ønsker et skab med forskellige temperaturer og derfor også har behov for en model, der enten kommer med dual-, triple eller multizone temperering. Det betyder, at du kan inddele skabet i zoner og temperere perfekt til hver vintype.

Er støjniveauet et problem for dig?

Hvis du har intentioner om, at dit vinskab blot skal placeres i kælderen, så er det naturligvis ikke noget problem, at der er tale om et vinkøleskab med et lidt højere støjniveau. Hvis du derimod har planer om, at du gerne vil kunne finde plads til det i dit køkken, i din stue eller et helt tredje sted, hvor du ofte opholder dig, så er det selvfølgelig en helt anden sag. I denne forbindelse skal det selvfølgelig nævnes, at det er nok, når en køler arbejder, at du vil opleve, at det støjer, hvorfor det kun vil være i perioder og derfor også vil være til at overskue, hvis det f.eks. står fremme.