Et bryllup er ofte den største begivenhed i dit liv, da du her bekræfter din kærlighed og troskab til din partner for resten af livet. På mange måder er et bryllup derfor en stor beslutning, og et bryllup bliver altid fejret med en stor fest for venner, naboer og familie. Der er så mange ting, der skal forberedes til brylluppet, at mange endda ansætter en person til at forestå det hele.
Men faktisk kan I selv klare opgaverne, og det behøves ikke være en stor opgave. I skal naturligvis lave indbydelser, bordkort, sange, taler, oppyntning, skaffe lokaler, sørge for lækker mad og drikkevarer, musik, fotograf samt flere andre ting, men heldigvis kan I få hjælp til disse krævende opgaver.
De store cateringfirmaer er vant til disse større arrangementer, og for en fornuftig pris på typisk 200-500 kr. pr. kuvert kan et cateringfirma stå for al madlavning, anretning og servering til jeres kommende bryllup. I kan derved nyde bryllupsdagen i fulde drag med familie og venner, mens I får et perfekt catering bryllup med masser af mindeværdige oplevelser for livet.
Dette kan cateringfirmaet stå for
De fleste cateringfirmaer vil gerne hjælpe med de fleste opgaver i forbindelse med traktering af gæsterne, så de får nogle flotte og velsmagende retter på en nem måde. Det kan virkelig være svært at selv stå for madlavningen til sit bryllup, så derfor vælger de fleste at hyre et cateringfirma til opgaven. De kan nemlig stå for at tilrettelægge den perfekte menu, udvælge passende drikkevarer, oppyntning i festlokalerne samt servere maden for gæsterne evt. med en kok under hele arrangementet.
De klarer normalt også servering af mad og drikkevarer i løbet dagen samt opvask og oprydning. På den måde kommer I nemt igennem en stor opgave, og I får derved masser af hyggelige timer sammen med gæsterne. Du kan som regel finde anerkendte cateringfirmaer på nettet i dit lokalområde, og i København vælger mange Jespers Torvekøkken til at arrangere et catering bryllup, da firmaet i over 20 år har leveret lækker mad ud af huset til denne type arrangementer.
Menuforslag til mad og vin
I bør naturligvis vælge nogle favorit retter til jeres bryllup, og de fleste vælger blandt cateringfirmaets forslag, der ofte er eksklusive og velsmagende retter, der passer til folk i alle aldre. I kan som regel vælge blandt både portionsanretninger og buffetløsninger, idet buffet er den nemmeste måde at anrette maden på, og derved opstår der også mindst muligt madspild. Normalt i en bryllupsmenu får man flere forretter, hovedretter og desserter, idet der ofte anvendes årstidens friske råvarer. Forretter kunne være hvide og grønne asparges med purløgsmousseline og danske fjordrejer og ristet hellefisk fra Grønland.
Hovedretten kan bestå af rosmarinstegt kalveculotte anrettet med forårsgrøntsager eller ballotine af unghane fyldt med svampe og spinat. En mulighed mere kunne være lammekrone stegt med krydderurtecrust. Til dessert kan I vælge syltet rabarber med vanilje og citron, chokoladekage samt sorbet af rabarber og nøddeknas. I bør tale med jeres cateringfirma om valget af vine til maden, da valget jo afhænger af jeres menu.
Generelt bør I vælge hvidvin til forretterne og rødvin til hovedretterne samt en sød dessertvin til desserten og kaffen. I bør naturligvis huske vand, sodavand og øl til gæsterne, da ikke alle drikker meget vin.