Når der skal afholdes konfirmation, bryllup eller tilsvarende arrangementer med en større festmiddag, så skal arrangøren tilrettelægge et passende menukort konfirmation med tilhørende vinkort. I praksis vil man normalt vælge hvidvin eller rosévin til forretten og rødvin til hovedretten, hvorefter man ved desserten ofte vælger sherry, portvin eller kirsebærvin.
Der kan også planlægges et lille mellemmåltid bestående af ost og kiks, hvor man også har en passende vin på bordet, og til kaffen er en cognac, whisky eller likør mest passende.
En konfirmation kræver planlægning
Når der skal afholdes konfirmation i familien, så er der tale om en enestående begivenhed, hvor teenageren træder ind i de voksnes rækker, og derfor er denne festdag ofte den største fest i livet, så derfor gør man alt for, det bliver en succes og en mindeværdig dag, der vil kunne huskes resten af livet. Ved konfirmationen vil mange konfirmander stifte bekendtskab med vin og spiritus for første gang, når man skal skåle med gæsterne, så det gælder om at finde passende drikkevarer frem til gæsterne, så dagen kan blive fejret med manér. Desuden skal man ofte have styr på disse ting ved planlægningen:
- Invitationer
- Lokaler
- Borddækning
- Mad
- Drikkevarer
- Servering
- Sange
- Taler
- Musik
- Pynt
- Underholdning
Lav aftale med cateringsselskab
Det er svært eller næsten umuligt at stå alene med opgaven til afholdelse af en stor konfirmation, så derfor allierer man sig ofte med et professionelt firma, der har forstand på festmiddage og konfirmationer, og det har diner transportable branchen. Man kan for eksempel gå ind internettet og tage kontakt med et passende cateringselskab, der kan håndtere opgaven tilfredsstillende. Jespers Torvekøkken har specialiseret sig i menukort til konfirmationer og tilsvarende anledninger, så på hjemmesiden kan man finde god inspiration og vejledning til at planlægge og afholde en vellykket konfirmation. Her finder man råd og vejledninger til at sammensætte et passende menukort konfirmation, hvor man får maden leveret enten som buffet eller som portionsanretninger. Man kan selv stå for serveringen, men ved større selskaber er det mest praktisk at få ansat noget serveringspersonale og eventuelt en kok til anretningen, så oplevelsen bliver ekstraordinær og storslået.