Georgien er et lille eks-sovjettisk land beliggende i Kaukasus bjergene. Georgien er sammen med nabolandet Armenien regnet som verdens ældste vinproducerende land og det antages, at det første georgiske vin blev produceret for hele 8000 år siden! Imponerende nok er Georgien hjemsted for ikke mindre end 400 forskellige druesorter, dog er kun 38 af dem officielt anerkendt til vinproduktion. Ret imponerende taget i betragtning af at landet kun har 3,5 millioner indbyggere.

Georgisk rødvin

Som med meget rødvin fra det tidligere Sovjetunionen er georgisk rødvin traditionelt set meget sødt, og det er nok, sammen med landets beliggenhed og historie, en af grundende til at vinen endnu ikke har gjort sit store indtog i Vesteuropa. Efter murens fald er kvaliteten af georgisk rødvin dog steget betragteligt omend det stadig er svært at opdrive georgisk vin i Danmark. Rødvinen er ofte lavet på eksotiske lokale druesorter såsom: Saperavi, Alexandria, Alvani og Mudzhuretuli druer.

Georgisk hvidvin

Georgisk hvidvin er også ganske unik. Farven på vinen kan svinge mellem gul og gennemsigtig. De mest populære druer til hvidvin er Tsolikauri, Tsitska og Rkatsiteli.

Vindistrikter i Georgien

Takket være landets placering midt i Kaukasus bjergene byder Georgien på en lang række spændende og varierede vindistrikter.

Kakheti

Kakheti er den af Georgiens vindistrikter, der byder på det største udvalg af forskellige druer. Hvis du har mulighed for det er en personlig vinrejse i Kakheti regionen en uforglemmelig oplevelse, takket være den smukke kontrast mellem de sneklædte Kaukasus bjerge og den frugtbare Alazani dal.  Der dyrkes primært gode hvidvins druer af sorterne Rkatsiteli, Mtsvane Kakhuri, Khikhvi og Kisi.